Naar volwassenheid

Jeugdigen die voor hun 18e jaar ondersteuning ontvangen kunnen tegen knelpunten aanlopen als zij 18 jaar worden. Veel ondersteuning valt weg en begeleiding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning of het wijkteam komt ervoor terug.

Afbeelding
Afbeelding Opgroeien naar volwassenheid
Aan

Ambities en aanpak

Deelnemers maken in dit netwerk concrete afspraken om de overgang zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Met aansluiting bij de concretisering van de Regiovisie Maatschappelijke Ondersteuning, Beschermd wonen en Vrouwenopvang, zodat er meer passende zorg voor jeugdhulpverlaters kan worden georganiseerd.

Voortgang

Er is geïnvesteerd in individuele gesprekken met partners om doelen, knelpunten en kansen scherp te krijgen. De partners werken aan afspraken voor overdracht van jeugdigen in zorg. Verder is inzichtelijk gemaakt wat aan het WMO-aanbod ontbreekt als vervolg op jeugdhulp. Het netwerk zet zich in op het vinden van praktische oplossingen, het liefst in de vorm van eenvoudige werkafspraken. 

Wie zijn de deelnemers?

Mevis, ZorgSamen MVS, Rogplus, Enver, Leerrecht, Albedacollege, Lentiz, DSW, GGZ-Delfland, Stroomopwaarts, Rogplus en de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Contactpersoon
Niekie Warnaar
netwerkregisseur opgroeien naar volwassenheid
Afbeelding
Afbeelding Henk Kleij netwerkregisseur Opgroeien naar volwassenheid

Opgroeien naar volwassenheid: “We werken samen aan een soepelere overgang voor 18-jarigen”

We willen voorkomen dat jongeren tussen wal en schip vallen als zij 18 jaar worden

Jeugdigen die voor hun 18e jaar ondersteuning ontvangen kunnen tegen knelpunten aanlopen als zij 18 jaar worden. Veel ondersteuning valt weg en begeleiding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of het wijkteam komt ervoor terug. Deze ondersteuning is veelal lichter, dan wat eerder geboden werd.